SON DAKİKA

Ekran Haberci

Resmin büyük halini görmek için tıklayın

29 Aralık 2024 - 11:57 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Kemik a-ğrılarına ç’özüm için

Kemik ağrılarına çözüm için
CANAN KARATAY ÖNERİYOR
Yıllarca herkes “yağsız yiyin” diyerek korkutuldu. Günümüzde de herkes yağdan korkuyor ve bu durum paniğe neden oluyor. Bu büyük bir yalan ve herkes inandı. Vücutta yağ olmasa, eklemlerde, contalarda yağ bulunmazsa sistem nasıl çalışacak?
İnsülin direnci eşittir şeker hastalığı demek. Ben şeker hastalığına sahip değişim insülin direncim var diyorsanız tamamen bilimsel olmayan bir şekilde konuşuyorsunuz. Kireçlenme denen olan tamamen yanlış biliniyor ve böyle bir şey yok. Sıvı kaybı kireçlenme sebebiyle meydana gelmez. Osteoporoz kemiklerin içinde minerallerin azalması anlamına gelir. Mineraller azalırsa eklemler elbette çalışmaz. Kireçlenmeyi bilhassa daha kilolu bireylerde görüyoruz. Dizlerin arkasında kist oluşuyor. Yani her sağlık probleminin başında obezite geliyor.
OSTEOPOROZ NEDİR?
Osteoporoz, kemiklerin yoğunluğunun azalması ve yapılarının bozulmasıyla karakterize olan bir kemik hastalığıdır. Kemikler normalden daha az mineral içerir ve daha kırılgan hale gelirler. Bu durum, kemiklerin daha kolay kırılmasına ve çatlamasına yol açabilir. Osteoporoz genellikle ilerleyici bir durumdur ve genellikle belirgin semptomları olmadan ilerler. Kemik kırıkları, özellikle bilek, kalça veya omurga gibi önemli bölgelerde meydana geldiğinde osteoporozun ciddiyeti anlaşılır. Osteoporozun başlıca nedeni kemiklerin normalden daha fazla rezorpsiyon (yıkım) ve yeterince yeni kemik oluşturamamasıdır. Yaşlanma süreci, hormonal değişiklikler (özellikle menopoz sonrası kadınlarda), yetersiz beslenme (özellikle kalsiyum ve D vitamini eksikliği), düşük fiziksel aktivite, sigara içme, aşırı alkol tüketimi gibi faktörler osteoporoz riskini artırabilir.

Not : Doktorunuza Danışınız.
Kaynak : postacomtr

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
SON DAKİKA