1:00 pm - Dikkat Göz Kalemi Kullanılırken Düşünülmesi Gerekenler
12:57 pm - Dudak Makyajı Bakın Nasıl Yapılır? İnce Püf Noktaları
12:52 pm - Selülit Sorunlarınızdan Kurtulmanın Yolları ve Tedavisi
12:47 pm - Cildinizi Yaşatmak Elinizde: Zararlı Alışkanlıklar
12:42 pm - Yağlı Ciltleriniz için Sizlere Krem Önerileri
12:37 pm - Çikolata Maskesi Yapımı Bakın Nasıl?
12:27 pm - Allık İpuçları ve uygun Makyaj
12:22 pm - Leke Tedavisinde Etkili İki Yöntem Bunlar Lazer ve Peeling
12:18 pm - Tüyleri Kılları gidermenin yolları
12:15 pm - Epilasyon Sırasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Kemik ağrılarına çözüm için
CANAN KARATAY ÖNERİYOR
Yıllarca herkes “yağsız yiyin” diyerek korkutuldu. Günümüzde de herkes yağdan korkuyor ve bu durum paniğe neden oluyor. Bu büyük bir yalan ve herkes inandı. Vücutta yağ olmasa, eklemlerde, contalarda yağ bulunmazsa sistem nasıl çalışacak?
İnsülin direnci eşittir şeker hastalığı demek. Ben şeker hastalığına sahip değişim insülin direncim var diyorsanız tamamen bilimsel olmayan bir şekilde konuşuyorsunuz. Kireçlenme denen olan tamamen yanlış biliniyor ve böyle bir şey yok. Sıvı kaybı kireçlenme sebebiyle meydana gelmez. Osteoporoz kemiklerin içinde minerallerin azalması anlamına gelir. Mineraller azalırsa eklemler elbette çalışmaz. Kireçlenmeyi bilhassa daha kilolu bireylerde görüyoruz. Dizlerin arkasında kist oluşuyor. Yani her sağlık probleminin başında obezite geliyor.
OSTEOPOROZ NEDİR?
Osteoporoz, kemiklerin yoğunluğunun azalması ve yapılarının bozulmasıyla karakterize olan bir kemik hastalığıdır. Kemikler normalden daha az mineral içerir ve daha kırılgan hale gelirler. Bu durum, kemiklerin daha kolay kırılmasına ve çatlamasına yol açabilir. Osteoporoz genellikle ilerleyici bir durumdur ve genellikle belirgin semptomları olmadan ilerler. Kemik kırıkları, özellikle bilek, kalça veya omurga gibi önemli bölgelerde meydana geldiğinde osteoporozun ciddiyeti anlaşılır. Osteoporozun başlıca nedeni kemiklerin normalden daha fazla rezorpsiyon (yıkım) ve yeterince yeni kemik oluşturamamasıdır. Yaşlanma süreci, hormonal değişiklikler (özellikle menopoz sonrası kadınlarda), yetersiz beslenme (özellikle kalsiyum ve D vitamini eksikliği), düşük fiziksel aktivite, sigara içme, aşırı alkol tüketimi gibi faktörler osteoporoz riskini artırabilir.
Not : Doktorunuza Danışınız.
Kaynak : postacomtr